Destinationer

DESTINATIONER

Nyd en fantastisk tur med kurbadsrejser


Kurbadsrejser tilbyder dannelsesrejser til de østrigske Alper, de smukke Kaparterbjerge i Rumænien, de tidligere Østrig-Ungarnske besiddelser i de Ukrainske bjerge og Zarens yndlingsområde ved Sortehavet i Ukraine. En tur med kurbadsrejser er en rejse tilbage til slutningen af det nittende århunde og starten af det tyvende. Der er fokus på de gode fortællinger, sublim natur og helbredende kilder.

De østrigske Alper


De østrigske Alper var i tiden omkring fin-de-seicle et af de mest populære kurbadsområder i Europa. Hertil valfartede poeter, kunstnere, malere, statsmænd og det bedre borgerskab, og mange af de små bjergbyer står den dag i dag, som de gjorde for næsten 150 år siden. Med nogle af de mest betydningsfulde litterære værker under armen vil vi besøge alperne og nyde godt af den smukke natur, rene luft og helbredende bade. Den smukke natur inspirerede blandt andet til musicalen Sound of Music.

Der vil blive udsendt en værkliste i forbindelse med bestilling af turen, så I i ro og mag kan forberede jer på denne fantastiske tidsrejse til en efterhånden glemt epoke i den europæiske kulturhistorie. Vi indkvarteres på et luksuriøst tre stjerners hotel, der er én stor hyldest til Wilhelmertiden. Der er inkluderet halvpension, og som gæst på hotellet er der mulighed for at tilkøbe kurbade og behandlinger til reduceret pris. Flere udflugter er inkluderet i prisen, blandt andet til Mozarts fødeby Salzburg. Derudover er der et besøg på den fantastiske østrigske borg, Ørneborgen, der er udødeliggjort i filmen af Alistar MacLean. Her vil der være mulighed for at se et kombineret falke - og ørneshow. Endelig er der et besøg i et af områdets helt store attraktioner, en af de gamle guldminer. 
Odessa


Med en kurbadsrejse til Zar Romanovs yndlingsområde ved Sortehavet vil I komme helt tæt på den russiske kunstneriske elite omkring det tyvende århundredes begyndelse. Det russiske imperiums største poeter og kunstnere valfartede hertil for at nyde godt af det milde klima, havet, den helt unikke flora og fauna samt de hellige kilder, der er en del af i området. Der er blandt andet en af de få europæiske saltsøer med et mineralindhold tilsvarende det Døde Hav i Israel. På turen vil der blive gennemgået nogle af de største russisksprogede værker fra tiden omkring det nittende århundredes afslutning. Vi indkvarteres på et 3 eller 4 stjernet hotel. Der er i prisen inkluderet forskellige udflugter.blandt andet til blandet andet katakomberne, der spreder sig undredevis af kilometer under Odessa og hvor gangsterne i tyverne gemte sig for ordensmagen. Desuden en litterær byvandring i Odessa, daglige besøg på det berømte kurbadssted frekventeret af adlen og forfatterne i slutningen af det nittende århundrede. Besøg på vingårde og dertil vinsmagninger, eksklusive middage på georgiske, ukrianske og tatar restauranter. Tre foredrag om nogle af den russiske guldalders hovedværker, Odessa som centrum for såvel de litterære som åndelige diskussioner og byens helt særlige rolle i den ukrainske/russiske narrativ.. 


Sted: Odessa


Prise:  6.000,- dkk


Periode: 10 - 18 oktober 2020For at bestille rejsen, så klik på nedenstående link, der vil føre jer over på det ukrainske selskab hjemmeside, hvor rejsen kan bestilles

Gola Pristan


Det var her Potemkin i det 18 århundrede udbyggede det russiske imperium og desuden var det her små hundrede år senere at datidens største russisksprogede poeter valfartede til i stor stil grundet det milde klima og den fantastiske fauna. Denne første tur er en lidt atypisk tur for kurbadsrejser, da der i mindre grad vil være fokus på kurbade og i højere grad på naturen og det typiske ukrainske liv, som det kendes fra forfatterskaber såsom Gogol og Ivan Franko. På turen vil der være to dage på et lokalt kurbad. Der er desuden inkluderet en flodsejlads på Dnepr-deltaet - et helt fantastisk naturskue og herfra vil vi lade os drive med strømmen ud i Sortehavet og besøge den berømte Achilles Ø. Der vil desuden være mulighed for aftensejlads på deltaet. Vi vil besøge de lokale saltsøer, der på de helt specielle dage farves lyserøde af det høje saltindhold. Derudover besøger vi den store Oleshky ørken og en naturpark med et fantastisk dyreliv, hvor der findes mange truede dyre- og fuglearter og endelig sluttes turen af med et besøg på et fantastisk vinslot med sublime vine og en helt usædvanlig historie. 8 dage i det solrige Kherson med nogle af ukrainsk litteraturs største forfatterskaber.


Turen arrangeres på forespørgsel fra grupper minimum 8-12 personerKarpaterbjergene

Smukt beliggende i Kaparterbjergene findes den gamle kurbadsby Truskavets. Området er kendt som kurbadssted helt tilbage til dengang området hørte under Galicien. De mange mineralske kilder og thermobade menes at have helbredende egenskaber og har af samme grund været velbesøgt i flere århundreder. Det er ganske sikkert, at det er utroligt afslappende at lade sig synke ned i lune kar fyldt med varmt mineralsk - eller thermovand. Syd for Karpaterne i området, der benævnes efter-kaparterne findes en anden kurbadsperle Beregova. Denne gamle kurbadsby var velbesøgt op gennem det nittende århundrede og starten af det tyvende og flere bygninger står den dag i dag praktisk talt som de gjorde dengang og fremstår som en hyldest til Wilhelmertiden og La Belle Epoque. 

Der vil på turen være inkluderet udflugter til lokale vinslotte, naturvidundere samt 3 dages fri benyttelse af de forskellige kur - og thermobade i Beregova. I Truskavets vil der mod betaling kunne tilkøbes kurbehandlinger. Der vil på turen blive gennemgået flere af de største litterære værker fra Wilhelmertiden og desuden blive givet en grundig indføring i perioden og de filosofiske og kunstneriske strømninger, der har deres oprindelse herfra. Kom med kurbadsrejser til Kaparterne og forstå hvorfor de største forfattere såsom Goethe, Thomas Mann, Rilke, Karen Blixen med flere lod sig indskrive på kurbadshoteller i kortere og længere perioder. 


De russiske klassikere


Sted: Karpaterne


Pris:   6.000,- dkk


Periode: 1- 9 oktober 2020Det Østrig-Ungarske storrige


Sted: Karpateren


Pris: 6.000,- dkk


Periode: 8 - 16 januar 2021


Kurbadslitteratur


Sted: Karpaterne


Pris: 6.000,- dkk


Periode: 18 - 26 februar 2021


De ukrainske mesterværker


Sted: Karpaterne


Pris: 6.000,- dkk


Periode: 

For at bestille rejsen så klik på nedensåtende link, der fører over på den ukrainske udbyders hjemmeside.

Baila Hercula


Wilhelmertidens rumænske perle og kejserinde Sissis yndlingskurbadsby


Kom med til kejserinde Sissis yndlingskurbadsby Baila Hercula. Det er uden tvivl et af de smukkeste og samtidig det ældste kurbadsområde i Rumænien. Helt tilbage til romertiden har stedet været kendt for dets  unikke hellige kilder og mineralske bade. I dag fremstår byen som et levn fra en svunden tid. Et fantastisk eksempel på det tyvende århundredes og især det Østrig-Ungarske riges storhed og fald. Smukke Baila Hercula er klemt inde mellem store bjergformationer på den ene side og en idyllisk elv på den anden. Udsigten er helt fænomenal, og den friske luft og de dejlige bade er balsam for krop og sjæl. På turen vil der blive gennemgået nogle af Wilhelmertidens største værker på baggrund af den kontekst, de opstod i. Der er påfaldende mange paralleller til i dag. Den kompetente guide vil gennem analyse af fiktive værker og historien komme med et bud på Wilhelmertidens krise og opbrud samt drage paralleller til dagens samfund. Udover muligheden for at spadsere langs floden og i bjergene, slappe af med en god bog, nyde udsigten eller nogle af de forskellige bade, vil der være inkluderet forskellige udflugter i prisen. Blandt andet en flodsejlads, en vandring i en af de skønne naturparker samt et besøg i den større by Craiova. Hotellet vil være tre-stjernet.Kurbadsrejser

Litteratur / velvære

Telefon: 4268 5377

Adresse:

Kurbadsrejser

Kiev, Ukraine

Email: thomas@kurbadsrejser.dk

Copyright Statement