Om os

OM KURBADSREJSER

De litterære temaer på kurbadsturene til Ukraine


1) De russiske mesterværker. Denne gennemgår Ruslands forhold til Ukriane, som det kommer til udtryk gennem nogle af de russiske mesterværker. Det vil primært være i forhold til Ukraine som en del af zar Romanof imperiets russiske storrige. Der vil være ture til kurbadsstedet ved Sortehavet, der var et af zar familiens og den russiske elites yndlingssteder, men også til kurbadsstederne i og omkring Karpaterbjergene, der er nogle af de ældste kurbadsområder i Europa.


Sted: Odessa

Pris:  6.000 dkk

Periode: 10 - 18 oktober 2020


Sted: Karpaterne

Pris: 6000,- dkk

Periode: 1-9 oktober 2020


2) De ukrainske mesterværker. På denne tur fokuseres der udelukkende på Ukrianske mesterværker og hvordan de søger at identificere en ukrainsk folkesjæl. En kamp for en identitet, der stadig foregår den dag idag. Det vil primært være de tre landspoeter Taras Shevchenko, Ivan Franko og Lesia Ukrainka, men der vil blive lavet perspektiveringer til andre af verdenslitteraturens mest berømmede ukrainske forfatterskaber.


3) Det Østrig - Ungarske storrige. Denne tur har fokus på den vestlige del af Ukraine og forbindelsen til det Østrig-Ungarske storrige. En forbindelse, der stortrives og dyrkes den dag i dag. Der vil blive holdt foredrag om nogle af de ypperste forfattere fra Wienercirklen. Forfattere, der på den ene eller anden måde havde et forhold til den vestlige del af Ukraine.


Sted: Karpaterne

Pris: 6.000,- dkk

Periode: 8 - 16 januar 2021


4) Kurbadslitteratur. Her vil fokus være på forskellige forfatterskaber, for hvem kurbadene var en essentiel del af det at skrive. Fra gammel tid var det kendt blandt forfattere, at kurbadene var essentielle for såvel ånd som krop, og på denne tur gennemgår vi nogle af de af verdenslitteraturens mesterværker, der er opstået ud af kurbadenes dampe. 


Sted: Karpaterne

Pris: 6.000,- dkk

Peridoe: 18 - 26 februa 2021


Rejserne bookes direkte hos ukrainetravel ved at trykke på nedenstående link. Omend rejserne arrangeres af ukrainske ukrainetravel vil der være en dansk rejsefører med. Ligesom det er dansk litteraturrejser/kurbadsrejser, der varetager al kommunikation med de danske kunder.


Der vil på turene være en dansk cand. mag. i litteratur samt en lokal guideKurbadsrejser


Kurbadsrejser er et nyt koncept inden for rejser. I samarbejde med litteraturrejser.dk tilbyder vi vores gæster en dannelserejse, hvor krop og sjæl finder den perfekte balance. Det bliver i fodsporene på nogle af europæisk litteraturs største forfatterskaber og til nogle af de mest smukke steder i Europa.


De smukke europæiske kurbadsområder blomstrede i tiden frem mod det nittende århundredes afslutning. Det var her, man kom for at udveksle idéer, møde ligesindede eller for at slappe af og rekrerere i smukke omgivelser langt fra storbyen. I litteraturen er der flere eksempler på denne flugt fra storbyen, der samtidig var en længsel efter den uspolerede natur og inspirationens muse. 

For os var det derfor meget naturligt at kombinere de to. Den kropslige nydelse og velvære, kurbadene tilbyder, og den åndelige føde, som de største poeter kan levere. På den måde er vores ture en hyldest til såvel litteraturen, dannelsen som til kurbadene og den skønne tid, der ledte op til fin-de-siecle. Der vil på alle turene være danske guides med en uddannelse inden for deres specifikke fagområde. Vi brænder alle for litteraturen og dens afspejling af og indvirking på samtiden, og vi synes, at det bedste sted at læse de store klassikere er der, hvor de er blevet skrevet. Der hvor digterne fandt inspiration eller i de omgivelser, hvor de færdedes. Her var kurbadene sammen med de litterære saloner stederne par excellence.  Kurbadsrejser er ejet af en ukrainsk rejseudbyder og tilbyder i samarbejde med litteraturrejser fantastiske historiske ture. Det er rejser tilbage i tiden, når vi besøger Zar Romanovs Sortehavsområde og Kejser Franz Josefs østrig-ungarske besiddelser i den vestlige del af dagens Ukraine. Der vil være en ukrainsk guide samt en litteraturuddannet cand.mag. med på alle turene.


Rejserne til Rumænien og Ukraine arrangeres af ukrainske ukrainetravel.nu


Der vil på disse rejser være en lokal guide såvel som en dansk cand. mag. i litteratur.


På rejserne til Ukraine kan der vælges imellem fire litterære temaer, der har udgangspunkt i landet og dets brogede fortid.


HVIS DU ELSKER AT FORDYBE DIG I LITTERATUREN

KURBADSREJSER


- for dig der elsker ro og velvære


KURBADSREJSER


Kurbadsrejser er for dig, der gerne vil forbybe dig i litteratur i fantastiske naturomgivelser og med mulighed for at nyde godt af kurbadenes helbredende virkning. Der vil være tid til fordybelse i de litterære værker, men også mulighed for på egen hånd at nyde godt af stedets ro. Samtidig vil der være flere forskellige foredrag om nogle af verdenslitteraturens største værker, om tiden, de blev skrevet i, og deres aktualitet i dag.

LITTERATUR


Kurbadsrejser er et indblik ind i de mest interessante epoker i europæisk åndsliv, tiden omkring det tyvende århundredes begyndelse. Centrale begreber er fin-de-siecle, belle epoque samt de store personligheder Zar Romanoff og Kejser Wilhelm. De største forfatterskaber vil bliver belyst, der hvor de blev skabt. Kurbadene var poeternes mødested, og her blev litteraturen diskuteret.


REJSEBETINGELSER


VELVÆRE


Kurbadsrejser er kropslig velvære. Der vil være mulighed for at tilkøbe diverse behandlinger og bade, og desuden vil der være udflugter i den skønne natur, mulighed for at bade i helende kilder, opleve sublime bjerglandskaber. Her står tiden stille, og der er en unik mulighed for at fordybe sig i den friske uspolerede bjergluft eller havets rensende brise. Det er magi for krop og sjæl. 


REJSEBETINGELSER


NATUR


Kurbadsrejserne vil være til nogle af de smukkeste steder i Europa. Det var her Zar Romanoff, Kejser Wilhelm, Kejserinde Sisi, Freud, og Tjekhov blandt mange andre fandt rekreation og inspiration, Her vil I finde ren og uspoleret natur, brusende elve, sublime landskaber, frisk luft og fred og ro. REJSEBETINGELSER


Besøg vores samarbejdspartner litteraturrejser.dk


Rejser, hvor litteraturen er med som rejsefører.


De største forfatterskaber og mest sublime rejsemål.Besøg vores samarbejdspartner rejsogskriv.dk


Rejs ud og sæt ord på dine oplevelser. En rejsende skriveskole med base i solrige Andalusien.


Bliv bedre til at arbejde med sprog og tekstproduktion.

Kurbadsrejser

Litteratur / velvære

Telefon: 4268 5377

Adresse:

Kurbadsrejser

Kiev, Ukraine

Email: thomas@kurbadsrejser.dk

Copyright Statement